Ons Assortiment

Wij hebben een breed assortiment aan vis en vissoorten.

Opzoek naar een schotel voor een feestdag? Vraag het en het staat klaar!

 

Visschotels

Verwen Uzelf en Uw gasten met een van onze overheerlijke visschotels. Voor élke gelegenheid een smakelijke visselectie, gepresenteerd op een schotel. Maak Uw wensen kenbaar en informeer naar de mogelijkheden. U nodigt de visite uit en wij verzorgen de overheerlijke met zorg bereide visschotels!

Broodjes

Een broodje tijdens de pauze, voor thuis óf gewoon even tussendoor, onze broodjes worden belegd met diverse soorten gerookte vis, gebakken vis en vissalades.
Ons assortiment is gevarieerd en ontzettend lekker.
Al onze broodjes worden ter plaatse klaargemaakt.

U kunt kiezen tussen witten en bruine zachte broodjes, bruine en witte pistoletjes, ciabatta of Italiaanse bol.

  • Broodje Haring
  • Broodje Paling
  • Broodje Gerookte Zalm
  • Broodje Hollandse Garnalen
  • Broodje Gestoomde Zalm
  • Broodje Gestoomde Makreel
  • Broodje Gerookte Makreel
  • Broodje mosselen
  • Broodje Gebakken Lekkerbek
  • Broodje Gebakken Viskoek
  • Broodje Gebakken Garnalenkroket
  • Broodje Kibbeling
  • Broodje Gebakken Gamba’s
  • Broodje met diverse salades
  • Broodje Kreeftgarnalen
  • Broodje Rivierkreeften vlees
  • Broodje Gerookte Heilbot
  • Broodje Gerookte sprot/spekbokkingfilet

Luxe broodjes: Broodje gegrilde Tonijn: Gegrilde Tonijn, Rucola sla en wasabi Mayonaise

Broodje gegrilde Zalm: Gegrilde Zalm, Gemengde sla en limoen mayonaise

Broodje Zalm de luxe: Gerookte Zalm, gemende sla, Pijnboompitjes en pesto

Broodje tonijn de luxe: Tonijn salade, rucola sla en kappertjes

Broodje Hollandse garnalen: Hollandse Garnalen, ijsberg sla, gekookte ei en cocktailsaus

Broodje gerookte forel: Gerookte Forel filet, ijsberg sla en mierikswortel crème

Bel 020 6628071 en geef Uw bestelling door en deze staat nog klaar voor de lunch !!

Verse vis

De Verse vis bij de Centrale Vishandel is ook écht dagverse vis!
Bij dag en dauw staan wij iedere dag vroeg op om de vis op de afslag te beoordelen én in te kopen.

Hier een kleine greep uit ons assortiment:

  • Tong
  • Dorade
  • Tonijn
  • Zalm
  • Verse Kreeft
  • Zeewolf
  • Roodbaars
  • Panga
  • Makreel
  • Verse Crab
  • Zeeduivel
  • Rode Poon
  • Forel
  • Sliptong
  • Vongele
  • Schol
  • Mullet
  • Zalmforel
  • Rog
  • Coquille
  • Tarbot
  • Scholfilet
  • Kabeljauwfilet
  • Tilapia
  • Victoriabaars
  • Zeebaars
  • Heilbot
  • Kabeljauw haas
  • Schelvis
  • Mosselen

Wij bewerken alle vis ter plekken naar wens, ook voor advies qua bereiding staan wij altijd voor u klaar! Vraag het ons personeel voor een vakkundig advies.

Iets niet aanwezig? Vraag het gerust, dan zorgen we dat het er de volgende dag is!

Gebakken vis

Lekkere kibbeling of lekkerbek van échte Hollandse kabeljauw, spierwit van binnen.
Waar vindt u het nog?
Onze gebakken vistoonbank biedt diverse soorten vis.
U kunt de gebakken vis direct meenemen, of wilt u het warm? Géén probleem, binnen enkele minuten voorzien wij u van heerlijke warm gebakken vis.

Gerookte vis

Goed gerookte vis is een delicatesse.

Wij laten onze vis roken op de ambachtelijke wijze en is ook altijd dagvers. Gerookte zalm hebben wij bijvoorbeeld op verschillende manieren gerookt en ook weer gesneden zodat wij iedereen kunnen voorzien van de juiste smaak. 

Hierbij een kleine greep uit ons assortiment:

  • Paling
  • Sprot
  • Zalmforel
  • Getrancheerde Zalm (iets zouter)
  • Lang gesneden Zalm ( zachter en minder zout)
  • Wilde Zalm
  • Gestoomde Zalm
  • Gestoomde Makreel
  • Gerookte Makreel
  • Spekbokking
  • Heilbot
  • Forel
  • Harde Bokking

    Kant en klare maaltijden

    Wij hebben sinds oktober 2018 een combi steamer van rational aangeschaft om de kookprocessen te optimaliseren.  Sindsdien hebben wij ons kant en klare maaltijden assortiment behoorlijk uitgebreid, en kunt u voor de lunch ook een overheerlijke warme maaltijd bij ons nuttigen of bestellen.

    Hierbij een kleine greep uit ons assortiment:

    • Paella volgens Spaans recept
    • Fusilli met tuinkruiden, gegrilde zalm en gamba’s
    • Tagliatelle met pesto, kabeljauw en verse groente
    • Tagliatelle met kerrie, gerookte zalm en garnalen
    • Vijfsterrenmix met gestoomde Zalm, roseval aardappeltjes en verse groente.
    • Kabeljauw Gratin: verse Kabeljauwfilet, spinazie, aardappelgratin en kaasroomsaus
    • Stoofpotje: krieltjes, verse groente, zalm, kabeljauw en gamba’s met een vissaus.

    Daarnaast hebben we diverse vissoorten al helemaal op smaak gemaakt, dit wordt gelijk verpakt in een ovenbestendig bakje. Zodat u thuis alleen u oven nog hoeft voor te verwarmen en binnen 20 minuten kunt smullen.

    Hierbij een kleine greep uit ons assortiment:

    • Zalm met een dille citroen marinade
    • Zalm in bruchetta marinade
    • Zalm in teriyaki saus
    • Schol rolletjes met mosterdsaus
    • Schol-zalm met tuinkruiden saus
    • Zeeduivel in bretagne marinade
    • Kabeljauw haas met een truffel marinade
    • Roerbakje potje Franse stijl: tonijn, zalm en kabeljauw
    • Roerbak potje Indische stijl: tilapia, panga en garnalen

    Kaviaar

    Kaviaar is afkomstig van de steur die nog steeds in grote getale voorkomt in de Kaspische zee. Met name de Russen en de Iraniers houden zich bezig met de vangsten op de steuren en de productie van kaviaar. De Kaspische zee is qua voedingsbodem, temperatuur van het zeewater en de klimatologische omstandigheden een optimale plek voor de steur. De belangrijkste vangsten vinden plaats in het voor- en najaar. De steur komt dan naar ondiepere gedeelten van de Kaspische zee om kuit te schieten. De kaviaarsoorten: We kennen drie basissoorten steuren: SEVRUGA, OSCIETRE EN BELUGA. De verschillende soorten kaviaar zijn genoemd naar de steur waarvan het afkomstig is. De Sevruga kaviaar is licht tot donkergrijs van kleur heeft een relatief kleine korrel (de vis weegt circa 35 kilo en is daarmee de kleinste van de drie) en heeft een sterk gekruid aroma. De Oscietre kaviaar is donkergrijs met een gouden gloed. Op de achtergrond proeft men een zachte notensmaak. De korrel is wat groter omdat het een grotere vis betreft (circa 60 kg). De Beluga is de grootste van de drie. Hij weegt meestal ca 200 kilo. Er zijn uitzonderlijke exemplaren gevangen die wel 1000 kilo wogen. Iedere steur heeft 15% van haar lichaamsgewicht aan kaviaar bij zich. De Beluga kaviaar is donkergrijs van kleur heeft de grootste korrel en heeft een mooie zachtzilte smaak. Welke kaviaar is de beste? Deze vraag kan men eigenlijk niet zo stellen. Het hangt ervan vanaf waar uw voorkeur qua smaak naar uitgaat. Alle kaviaarsoorten worden in diverse kwaliteiten aangeboden..

    Wat drinkt men bij kaviaar: Sommigen preferen wodka maar de smaak van wodka is sterk en vaak overheersend. Veel beter is een mooi glas droge witte wijn maar de allerbeste combinatie met kaviaar is champagne. Hoe eet men kaviaar: Gewoon puur uit het blik van de hand of uit een koeler (Gebruik geen zilveren of andere metalen lepels, dit beïnvloedt de smaak. Beter is een benen, parelmoer of plastic lepel). Men kan desgewenst toast of blini’s (een dun pannekoekrondje van boekweitmeel) gebruiken. Sommigen vinden een weinig crême fraiche erbij erg lekker. Gerookte zalm combineert goed met kaviaar. Toch is het puur het lekkerste. Kaviaar eet je niet, kaviaar geniet je. Als er iets bijzonders valt te vieren of om zomaar iemand en/of uzelf te verwennen. Bernard Shaw zei eens: ” Caviar needs no occasion, it is one “. De kaviaar is verkrijgbaar in blikken van 30, 50, 125 en 250 gram en is mits gekoeld en ongeopend bewaard circa 3 maanden houdbaar.

    Wat men zegt over ons

    “Heeeerlijke vis. Altijd vers en de kibbeling is om van te genieten. Ik eet dagelijks voor ik naar werk ga een broodje bij de Centrale Vishandel.”

    “Wij bestellen 1 keer per week bij de Centrale Vishandel. Wordt altijd netjes verpakt en goed verzorgd. Onze visdag is altijd een topper.”

    “Je proeft de passie in hun maaltijden. De broodjes worden met liefde bereidt en de vis is altijd vers.”